Церкву 1823 року архітектор перетворив на свій заміський будинок в стилі лофт

Архітектор Метью Бремер ніколи не очікував, що знайде свій ідеальний заміський будинок в поштовій скриньці. Але коли він побачив листівку з інформацією про продаж церкви 1823 року в Філліпспорті, поселенні у північній частині штату Нью-Йорк, це здалося йому доленосним знаком.

«Я закохався в неї, тому що це було схоже на дитячий малюнок, на якому зображена церква», – згадує Метью. Це був класичний мінімалістський білий будинок з «трьома ідеально розташованими вікнами та без вітражів – колоніальний, суворий і дуже простий».

Церква, одна з найстаріших збережених в цьому районі, була у відмінному стані, а внутрішнє оздоблення збереглося бездоганно. За свідченнями місцевих жителів, в 1860-х роках в ній проводився ремонт.

Проте потрібен був досить великий ремонт, який зайняв 18 місяців і включав обробку стін, установку нової сантехніки, заміну електропроводки, а також установку склопакетів у 14-футові вікна. Слід зазначити, що останнім часом в Америці, для оздоблення стін в стилі лофт, широке застосування почав отримувати мікроцемент. Ознайомитися з особливостями цього матеріалу можна на сайті mikrocement.com.ua.

Головне завдання дизайнера полягало в необхідності виділити спальні, ванні кімнати й кухню, так щоб перетворити церкву на справжній будинок.

Спальні зони, розмістили у підвалі, в приміщеннях, які призначалися для церковних заходів і недільної школи. Вони перетворилися в просторі і затишні кімнати, «ідеальний контрапункт світлого життя на горищі», – каже Метью.

Виготовлена на замовлення кухня з нержавіючої сталі, розташована в задній частині святилища, дуже сильно контрастує з класичною архітектурою.

Крім ремонту, реальна проблема полягала в тому, щоб встановити на цій ділянці легальну септичну систему. Дослідження визнало це неможливим, тому Метью і його партнер Шон Сукра купили ділянку землі через дорогу, яка належала місцевому театру, та встановили під землею потужну насосну станцію.

Хоча Метью визнає, що проект зайняв часу і праць набагато більше, ніж очікувалося, він перетворився на мирний притулок, «ідеальне місце для укриття» і місце, де він може черпати натхнення для майбутніх проектів.